Etichete

duminică, 9 februarie 2014

Muzică folk irlandeză şi scandinavă

Nu am fost la multe concerte până acum, poate doar la cele organizate de Ziua Oraşului şi de alte evenimente semnificative. Nici despre muzică nu pot spune că ascult un stil bine definit. Cu toate acestea, seara trecută am fost la un concert atipic şi în acelaşi timp interesant.

Am audiat muzică folk irlandeză şi scandinavă pe ritmurile  formaţiei ucrainene "Spiritual Seasons". Evenimentul organizat de Art-Labirinth mi-a creat, până la urmă, o dispoziţie extraordinară. Pozitivismul irlandez şi ritmurile live au făcut atmosfera deosibită. Iar dacă la început nu erau locuri pe scaune, mai târziu deja nu mai era loc pe ringul de dans. Melodiile dansante nu m-au lăsat nici pe mine să stau. În anumite momente paşii nici nu mai contau, fiecare se lăsa dus de val.

Atmosfera a fost completată de ceai cald şi lumânări. M-am teleportat pentru câteva ore într-un local din orăşelele scandinave sau irlandeze. O ieşire benefică din rutina şi stresul ultimului an de licenţă.

Iar pentru a vă face o impresie mai clară vă invit să audiaţi şi voi.





2 comentarii:

  1. Ffff frumos, intradevar muzica irlandeza are o ritmica, un sunet nemaipomenit si de nedescris ... este acel sunet care iti creeaza o atmosfera de recreere si in acelasi timp te cuprind niste emotii atit de placute ... ascultind acest mic video pus de tine m-am regasit pentru citeva minute cu gindul iarasi la meleagurile irlandeze...Multumesc Victoria! Un moment ff placut pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. şi eu mă bucur că acest moment ţi-a adus amintiri plăcute. sper să ascult aceste ritmuri chiar în Irlanda cândva.
      şi ţie îţi doresc să le reasculţi tot acolo sau oriunde îţi doreşti tu!

      Ștergere